ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΒΟΤΟΧ

New You Bt

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΒΟΤΟΧ

New You Bt

Η Αλλαντική τοξίνη τύπου Α είναι μία πρωτεΐνη, η οποία παράγεται από το κλωστηρίδιο Botulinum και είναι γνωστή παγκοσμίως, ως ΒΟΤΟΧ.

Πρόκειται για μια μη-χειρουργική, ενέσιμη θεραπεία αντιγήρανσης που εφαρμόζεται με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα και σκοπό έχει τη λείανση των ρυτίδων έκφρασης του προσώπου.

Οι ενέσεις με βοτουλινική τοξίνη είναι πολύ δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια. 

Το 2009 πραγματοποιήθηκαν 10 εκατομμύρια ΒΟΤΟΧ.

ΠΩΣ ΔΡΑ ΤΟ ΒΟΤΟΧ;

Η πρωτεΐνη του ΒΟΤΟΧ ηρεμεί-χαλαρώνει συγκεκριμένους μύες του προσώπου, με αποτέλεσμα το δέρμα που βρίσκεται πάνω του να γίνεται πιο λείο και να εξαφανίζονται οι ρυτίδες.

Έχει δράση όχι μόνο στις λεπτές αλλά και στις πιο βαθιές ρυτίδες του προσώπου.

Ποιες ρυτιδες εξαλειφονται;

Οι πιο συνηθισμένες ρυτίδες, οι οποίες εξαλείφονται, είναι:

  1. Tο πόδι της χήνας ή οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια
  2. Οι ρυτίδες στο μέτωπο
  3. Οι ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια
  4. Οι κάθετες ρυτίδες στο στόμα και κυρίως στο άνω χείλος (ρυτίδες του καπνιστή).

Απο ποτε εφαρμοζεται η βοτουλινικη τοξινη;

Η βοτουλινική τοξίνη χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1973 στην θεραπεία του στραβισμού.

Στην αισθητική ιατρική εφαρμόστηκε για πρώτη φορά σαν ενέσιμη θεραπεία κατά των ρυτίδων του μεσόφρυου το 1988 και από τότε αποτελεί το πιο δημοφιλές και το πιο αποτελεσματικό μέτρο για την καταπολέμηση των ρυτίδων στο πρόσωπο. Η βοτουλινική τοξίνη όχι μόνο εξαλείφει τις ρυτίδες αλλά αποτελεί και μέσο προστασίας για την μη εμφάνιση στο μέλλον.

Ποιος ειναι ο χρονος ανανηψης;

Το ΒΟΤΟΧ δεν έχει χρόνο ανάνηψης. Μετά τη θεραπεία μπορείτε να βγείτε έξω ή να πάτε στη δουλειά σας.

Ειναι η θεραπεια αυτη καταλληλη για μενα;

Η θεραπεία αυτή είναι κατάλληλη για όλους τους ανθρώπους που προβληματίζονται με τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια, τις ρυτίδες στο μέτωπο καθώς και τις ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια και θέλουν να δείχνουν πιο νέοι και πιο ξεκούραστοι.

Θα αλλαξει η εκφραση μου η θα παραμορφωθω;

Η θεραπεία με το ΒΟΤΟΧ χαλαρώνει  συγκεκριμένους μύες  του προσώπου. Όλοι οι άλλοι μύες λειτουργούν κανονικά. Έτσι δεν επηρεάζεται στο παραμικρό η έκφραση στο πρόσωπό μας.

Προσοχή όμως, όσο απλό κι αν ακούγεται, η θεραπεία θα πρέπει να γίνεται μόνο από γιατρούς, οι οποίοι έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση και άριστη γνώμη της ανατομίας του προσώπου.

Πως θα δειχνω μετα το ΒΟΤΟΧ;

Πιο ξεκούραστος, πιο δροσερός και  με καλύτερη ποιότητα δέρματος.

Υπαρχει προληψη των ρυτιδων με ΒΟΤΟΧ;

Η καλύτερη ιδέα δεν είναι να θεραπεύεις αλλά να προλαβαίνεις το σχηματισμό των ρυτίδων. Φυσικά αυτό είναι ένα από τα δυνατά σημεία του ΒΟΤΟΧ.

Μπορει το ΒΟΤΟΧ να αντικαταστησει τις χειρουργικες επεμβασεις;

Το ΒΟΤΟΧ ενεργεί συμπληρωματικά και δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις χειρουργικές επεμβάσεις.

Πριν απο τη θεραπεια:

Πριν από τη θεραπεία θα έχετε μία εκτεταμένη συζήτηση με τον γιατρό για το τι σημαίνει ΒΟΤΟΧ και αν υπάρχουν προβλήματα ή επιπτώσεις στη υγεία.

Πως γινεται η θεραπεια;

Κατά την διάρκεια της θεραπείας η πρωτεΐνη εγχύεται κατευθείαν στους συγκεκριμένους μύες του προσώπου με αποτέλεσμα μετά από 3-5 ημέρες να είμαστε έτοιμοι να δούμε τα πρώτα αποτελέσματα της θεραπείας.

Επειδή χρησιμοποιείται μία πολύ μικρή βελόνη – η μικρότερη σχεδόν που υπάρχει – οι ασθενείς πιθανόν να αισθανθούν μια πολύ ελαφρά και τελείως παροδική ενόχληση.

Ολόκληρη η διαδικασία δεν διαρκεί πάνω από 10 λεπτά και φυσικά γίνεται από γιατρό, που έχει την καλύτερη εκπαίδευση.

Μετα τη θεραπεια:

Μπορεί προσωρινά να εμφανιστεί κοκκινίλα, μικρό οίδημα, μελανιά ή πονοκέφαλος. Τις πρώτες έξι (6) ώρες απαγορεύεται κάποιο είδος μασάζ στο πρόσωπο, κι αυτό για να μην μετακινηθεί το ΒΟΤΟΧ  σε άλλες περιοχές.

Επίσης καλό είναι να αποφευχθεί έντονη άσκηση το πρώτο  24ωρο μετά την έγχυση του φαρμάκου. Εάν δεν γίνει προσεκτικά μπορεί να παρατηρηθεί πτώση του βλεφάρου.

Ποσο ασφαλες ειναι το ΒΟΤΟΧ;

Αυτή η θεραπεία θα πρέπει να ξέρετε ότι έχει χρησιμοποιηθεί σε εκατομμύρια ασθενείς σε όλο τον κόσμο και εφαρμόζεται για πάνω από 2 δεκαετίες. Φυσικά υπάρχουν πάρα πολλές μελέτες, που αποδεικνύουν την ασφάλεια αυτής της θεραπείας.

Ποσο διαρκει η δραση του ΒΟΤΟΧ;

Η διάρκειά του είναι 3-6 μήνες. Εάν τα αποτελέσματα δεν είναι ιδεατά τον πρώτο μήνα πιθανόν να χρειαστεί ένα top up.

Εάν οι αρχικές ρυτίδες, είναι λεπτές και δεν είναι πολύ βαθιές, τότε ο ασθενής περιμένει 100%  εξάλειψη των ρυτίδων.

Τι γινεται μετα απο συνεχομενες θεραπειες με ΒΟΤΟΧ;

Κάποιος που χρησιμοποιεί για αρκετό καιρό το ΒΟΤΟΧ μπορεί να περιμένει μια βελτίωση, όσον αφορά το βάθος, καθώς επίσης και το μήκος της αρχικής ρυτίδας. Αυτό συμβαίνει, διότι το δέρμα,  λόγω του ότι οι μύες κάτω από αυτό δεν είναι σε συνεχή σύσπαση, έχει την δυνατότητα να αναγεννάται.

Ποια ηλικια ειναι καταλληλη για να αρχισει κανεις ΒΟΤΟΧ;

Εάν αρχίσετε τη χρήση του ΒΟΤΟΧ  νωρίς, πριν οι ρυτίδες γίνουν μόνιμες, τότε έχετε και το καλύτερο αποτέλεσμα.

Προβληματα η επιπλοκες μετα τη θεραπεια με ΒΟΤΟΧ;

Προβλήματα μετά απ’ το ΒΟΤΟΧ είναι πάρα πολύ σπάνιο φαινόμενο. Μπορεί προσωρινά να εμφανιστεί κοκκινίλα, μικρό οίδημα, μελανιά, πονοκέφαλος. Ασθενείς με νευρομυϊκές παθήσεις πρέπει να ενημερώσουν το γιατρό. Επίσης δεν  πρέπει να γίνει σε εγκυμονούσες.

Υπαρχουν αλλες εναλλακτικες τεχνικες;

Το ΒΟΤΟΧ  είναι μία από τις καλύτερες και αναντικατάστατες θεραπείες, όσον αφορά την πλήρη θεραπεία των ρυτίδων. Υπάρχουν υποκατάστατα, όπως τα peel ή τα laser ή  η ιατρική μικροδερμοαπόξεση, τα οποία ναι μεν μπορεί να έχουν κάποια αποτελέσματα, αλλά ποτέ τα  ίδια εντυπωσιακά  αποτελέσματα του ΒΟΤΟΧ. Επίσης σε πολύ βαθιές ρυτίδες, καλό είναι να συνδυάζεται με τα  ενέσιμα εμφυτεύματα (Fillers), όπως αυτά του υαλουρονικού οξέος.

Σε τι διαφερει το ΒΟΤΟΧ από το υαλουρονικο;

Το ΒΟΤΟΧ είναι η μόνη θεραπεία η οποία χτυπάει ακριβώς  τις δυναμικές γραμμές-ρυτίδες του προσώπου κι αυτό συμβαίνει διότι χαλαρώνει-παραλύει ο μυς.

Το υαλουρονικό, που εγχύεται ακριβώς κάτω από το δέρμα σε μια ρυτίδα – γραμμή, γεμίζει αυτήν την ρυτίδα-γραμμή και δεν έχει καμία δράση στους υποκείμενους μύες (αποκατάσταση του όγκου).

Με τι συνδυαζεται συνηθως το ΒΟΤΟΧ;

Το ΒΟΤΟΧ  πιο συχνά συνδυάζεται με το υαλουρονικό οξύ.

Υπαρχει κατι καινουργιο στη χρηση του ΒΟΤΟΧ;

Υπεριδρωσία, σπασμούς του μασητήρα, θεραπεία ημικρανίας, ακράτεια ούρων.

ΒΟΤΟΧ για υπεριδρωσια:

Η υπεριδρωσία είναι μία κατάσταση στην οποία το σώμα παράγει μεγάλες ποσότητες ιδρώτα και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αφήνει τις περιοχές εκείνες μια υγρασία με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στις καθημερινές ασχολίες του ανθρώπου. Οι πιο συχνές περιοχές οι οποίες θεραπεύονται είναι οι μασχάλες και τα πόδια.

ΒΟΤΟΧ για υπερτροφια του μασητηρα:

Σε πολλούς άνδρες βλέπουμε την λεγόμενη υπερτροφία  του μασητήρα. Ο μασητήρας είναι εκείνος ο μυς ο οποίος φαίνεται, όταν κλείσουμε το στόμα με δύναμη στα αριστερά και δεξιά πλάγια του προσώπου. Εκεί μπορεί να γίνει θεραπεία η οποία καλό είναι να γίνεται σε 2-3 στάδια, όπου αρχίζουμε από την  έγχυση από πολύ μικρές ποσότητες και σταδιακά ανεβαίνουμε για να είμαστε ασφαλείς. Αυτό μπορεί να μας δώσει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στον άνδρα.

ΒΟΤΟΧ για χρονια ημικρανια:

Ασθενείς που έχουν πονοκέφαλο τουλάχιστον 15 ημέρες κάθε μήνα, εκ των οποίων τις 8 έχουν ημικρανίες, μπορούν να βοηθηθούν με ΒΟΤΟΧ, καθώς εγχύεται σε συγκεκριμένους μύες στο κεφάλι (ινιακός, κροταφικός).

New You Welcome
logo mobile New You

DISCOVER YOUR NATURAL BEAUTY

Κλείστε τώρα το ραντεβού σας!

logo mobile New You

DISCOVER YOUR NATURAL BEAUTY

Κλείστε τώρα το ραντεβού σας!

New You Welcome