ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Vlefaroplastikh

ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Vlefaroplastikh

Η βλεφαροπλαστική αποτελεί μια από τις πιο συχνές επεμβάσεις στην αισθητική του προσώπου, γιατί μπορεί και  επαναφέρει τη φρεσκάδα και τη λάμψη στο βλέμμα. 

Πλέον οι εξελιγμένες τεχνικές έχουν απλοποιήσει την επέμβαση και δεν αφήνουν ορατά σημάδια.

Απαλλαγείτε μόνιμα και οριστικά από τα σημάδια της κούρασης & του γήρατος.

Με την βλεφαροπλαστική, το βλέμμα φωτίζεται αυτόματα και είναι ξανά γεμάτο ζωντάνια και λάμψη.

Vlefaroplastikh New You
vlefaroplastikh

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ;

Καθώς το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι λεπτό και ευαίσθητο, τα βλέφαρα αποτελούν συχνά μία από τις πρώτες περιοχές όπου εντοπίζονται τα σημάδια γήρανσης. Οι μύες που υποστηρίζουν τα άνω και κάτω βλέφαρα, αποδυναμώνονται και χαλαρώνουν με το πέρασμα του χρόνου. 

Το αποτέλεσμα; Πτώση των βλεφάρων, οίδημα, μαύροι κύκλοι και σακούλες κάτω από τα μάτια. Στις πιο προχωρημένες περιπτώσεις, τα πεσμένα βλέφαρα μπορεί να φτάσουν να δυσκολεύσουν ακόμα και την όραση.

Η βλεφαροπλαστική είναι η επεμβατική μέθοδος που μπορεί να διορθώσει την εμφάνιση του άνω ή κάτω βλεφάρου, ή και των δύο, για να χαρίσει ένα θεαματικά πιο νεανικό και ξεκούραστο βλέμμα.

Γίνεται με τοπική αναισθησία και η διάρκεια της είναι 60-90 λεπτά. 

Σε αυτή την επέμβαση αφαιρούμε την περίσσεια του δέρματος καθώς επίσης και λίπος από την έσω συνήθως μεριά του βλεφάρου. 

Η βλεφαροπλαστική, μία απλή επέμβαση που δε χρειάζεται καν νοσηλεία, μπορεί να αντιστρέψει τις αλλαγές στο συγκεκριμένο σημείο των ματιών και να αποκαταστήσει την εμφάνιση ώστε να δείχνει νεανική και ξεκούραστη.

Η διαδικασία της βλεφαροπλαστικής διαφέρει ανάλογα με τις εξατομικευμένες ανάγκες κάθε ασθενή, με κοινή τεχνική, τομές που κρύβονται μέσα στις φυσικές πτυχές των βλεφάρων και θεραπεύονται εξαιρετικά γρήγορα και αποτέλεσμα φυσικό που αναδεικνύει μάτια ανοικτά και γεμάτα.

Η βλεφαροπλαστική των άνω βλεφάρων γίνεται με τοπική νάρκωση, ενώ όταν γίνεται συνδυαστική άνω και κάτω καλό είναι να γίνεται με τοπική νάρκωση και μέθη. 

Δε χρειάζεται διαμονή στην κλινική.

Εφόσον υπάρχει η επιθυμία από το άτομο που υποβάλλεται στην επέμβαση, μπορεί να γίνει και με γενική αναισθησία, πάλι χωρίς διαμονή στην κλινική.

Διατροφη και γηρανση ματιων: Τι ισχυει;

Η ισορροπημένη διατροφή με φυτικές ίνες και η κατανάλωση άνω των 8 ποτηριών την ημέρα νερό κρατάει τον οργανισμό ενυδατωμένο, που είναι το Α και το Ω για ένα όμορφο δέρμα τόσο στο πρόσωπο όσο και στα μάτια.

Παραγοντες που επηρεαζουν την χαλαρωση:

Η ευαίσθητη περιοχή των ματιών μπορεί να επηρεαστεί από διάφορες συνήθειες όταν είστε ακόμα νέοι, όπως είναι η πολύωρη ηλιοθεραπεία χωρίς γυαλιά και τα συχνά ξενύχτια. Επίσης η κληρονομικότητα, το στρες, η διατροφή που βασίζεται σε λιπαρά και άλλες κακές συνήθειες μπορούν να προκαλέσουν πρόωρη γήρανση στα μάτια. Η οριστική λύση σε όλα τα παραπάνω έρχεται μέσα από την βλεφαροπλαστική.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ;

Η βλεφαροπλαστική απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να δώσουν μία πιο ξεκούραστη μορφή στο βλέμμα τους και κατ’ επέκταση σε όλο τους το πρόσωπο. Άτομα με οικογενειακό ιστορικό χαλάρωσης των βλεφάρων, με έντονη ρυτίδωση, σακούλες και μαύρους κύκλους απευθύνονται στον πλαστικό τους μια δεκαετία συντομότερα.Γυναίκες που εχουν δυσκολία στην τοποθέτηση  make up στα ανω βλέφαρα ή άτομα που εχουν  δυσκολία να δουν καλά λόγω της μεγάλης περίσσειας δέρματος στο ανω βλέφαρο. Γενικά άτομα άνω των 35 ετων.

ΑΝΩ ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Με την άνω βλεφαροπλαστική αφαιρούμε την περίσσεια του δέρματος στα άνω βλέφαρα, που μοιάζει να «σκεπάζει» τα μάτια και να βαραίνει το βλέμμα, παρεμποδίζοντας κάποιες φορές ακόμα και την όραση. 

Η άνω βλεφαροπλαστική εφαρμόζεται με μία μικρή τομή ακριβώς πάνω στη φυσιολογική πτυχή του άνω βλεφάρου, ακριβώς εκεί που διπλώνει το δέρμα κατά το άνοιγμα του ματιού, ώστε μετά την επούλωσή της να είναι πρακτικά αόρατη. 

Με την άνω βλεφαροπλαστική, αποσυμφορίζουμε επίσης τυχόν πρήξιμο που συχνά εντοπίζεται με τα χρόνια στην εσωτερική γωνία των ματιών ή τα άνω βλέφαρα, ενώ αφαιρούμε και τυχόν συσσώρευση λίπους στην ίδια περιοχή. Με τον τρόπο αυτόν, το βλέμμα «ανοίγει», δείχνει πιο ξεκούραστο και ταυτόχρονα αναδεικνύεται το φυσικό σχήμα των ματιών. Για το ανω βλέφαρο γίνεται τοπική αναισθησία.

ΚΑΤΩ ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Με την κάτω βλεφαροπλαστική αφαιρούμε την περίσσεια του δέρματος στα κάτω βλέφαρα και το περικογχικό λίπος που ευθύνεται για τις σακούλες κάτω από τα μάτια. 

Στα πιο ώριμα δέρματα όπου υπάρχει ανάγκη να αφαιρέσουμε και περίσσεια δέρματος, πραγματοποιούμε την τομή ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες, έτσι ώστε να είναι αθέατη μετά την επούλωσή της.Για το κάτω βλέφαρο γίνεται γενική αναισθησία.

Σε ποιες περιπτωσεις αντενδεικνυται η βλεφαροπλαστικη;

Όταν ο ασθενής έχει σοβαρά προβλήματα υγείας που αφορούν τα μάτια τότε η

βλεφαροπλαστική δεν γίνεται να πραγματοποιηθεί.

Τέτοιες περιπτώσεις είναι ο καταρράκτης, το γλαύκωμα, η έντονη μυωπία, ο εξόφθαλμος.

Μπορει καποιος να επιλεξει να χειρουργησει το ενα βλεφαρο μονο;

Ναι. Το άνω ή το κάτω βλέφαρο δηλαδή. Πάντως ενδείκνυται να χειρουργούνται μαζί για καλύτερα αποτελέσματα.

Ποναει η βλεφαροπλαστικη;

Η βλεφαροπλαστική πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία, επομένως δεν υπάρχει καθόλου πόνος στη διάρκεια του χειρουργείου.

Είναι μία επέμβαση που αμέσως μετά οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Τα πρώτα 24ωρα μετά το χειρουργείο, ίσως παρουσιαστούν μερικές μελανιές και οίδημα στην περιοχή, για το λόγο αυτό η επιστροφή στην εργασία θα πρέπει να υπολογίζεται σε 5 -7 ημέρες.

Καμμία  άλλη ιδιαίτερη ενόχληση δεν παρατηρείται, ούτε παρεμποδίζεται η όραση.

Είναι απολύτως φυσιολογικά φαινόμενα που υποχωρούν μέσα σε 5 ημέρες.

Ποτε αφαιρουνται τα ραμματα;

Στην περίπτωση της άνω βλεφαροπλαστικής, τα ράμματα αφαιρούνται μετά από 5-7 ημέρες. Το ίδιο και στην περίπτωση της κάτω βλεφαροπλαστικής, αν έχει πραγματοποιηθεί με εξωτερική τομή στο σημείο ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες. 

Οι εξωτερικές τομές επουλώνονται εξαιρετικά καλά μέσα στους επόμενους 1 έως 3 μήνες, που γίνονται πρακτικά αόρατες, δεδομένου μάλιστα ότι πραγματοποιούνται πάνω σε φυσικές πτυχές του δέρματος.

Τι να προσεξω μετα την επεμβαση;

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μετά την επέμβαση τα μάτια σας θα είναι λίγο ευαίσθητα.

Αν νιώθετε ενόχληση μπορείτε να πάρετε τα κοινά αναλγητικά και να είστε μια χαρά. 

Τα οίδημα και οι μελανιές θα φύγουν εντελώς σε ένα διάστημα 5-10 ημερών.

Μετά από 1 εβδομάδα αν αισθάνεστε άνετα μπορείτε να φορέσετε φακούς επαφής. Άκρως απαραίτητα είναι τα γυαλιά ηλίου. 

Οι γυναίκες μπορείτε να εφαρμόσετε το make up σας μετά από 10 περίπου ημέρες. 

Θα είστε έτοιμοι για τη γυμναστική σας μετά από 2 εβδομάδες.

Υπαρχουν ανεπιθυμητα αποτελεσματα Ή επιπλοκες;

Στην βλεφαροπλαστική οι επιπλοκές είναι πολύ σπάνιες και σε συνδυασμό με την μεγάλη εμπειρία του ιατρού μηδενίζονται.

Μικρότερης σημασίας επιπλοκές που μπορεί να προκληθούν, ανάλογα με τον κάθε οργανισμό και την περίπτωση ξεχωριστά, είναι το μετεγχειρητικό αιμάτωμα που αντιμετωπίζεται άμεσα, η αλλοίωση στο σχήμα των βλεφάρων που εναπόκειται καθαρά στη δεξιοτεχνία του ιατρού και εμφάνιση (παραπάνω από το κανονικό) του σκληρού χιτώνα του οφθαλμού που με την πάροδο του χρόνου βελτιώνεται.

Θα φαινεται στα ματια οτι εχει γινει βλεφαροπλαστικη;

Όχι, Σκοπός είναι το βλέμμα να ανοίξει και να λάμψει! Να φαίνονται τα μάτια νεανικά λαμπερά και ξεκούραστα, χωρίς κανένα σημάδι ότι έχει γίνει κάποια πλαστική επέμβαση.

Ποια περιοδος ειναι καταλληλοτερη για τη βλεφαροπλαστικη;

Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός στην επιλογή της εποχής ή του μήνα. 

Το μόνο που πρέπει να έχει υπόψιν του ο ενδιαφερόμενος είναι ότι μετά το χειρουργείο θα πρέπει να έχει στη διάθεσή του 5-7 περίπου ημέρες ελεύθερες για την επούλωση.

Το καπνισμα θα μειωσει τη διαρκεια αποτελεσματος;

Το κάπνισμα μετεγχειρητικά μπορεί να οδηγήσει σε αργή επούλωση.

Για αυτόν τον λόγο, συνιστάται να το κόψετε τόσο πριν όσο και μετά από το χειρουργείο.

Σε αλληλεπίδραση με την κακή διατροφή και την κατάχρηση αλκοόλ, το αποτέλεσμα μπορεί να κρατήσει λιγότερο.

Ποσα χρονια διαρκει το αποτελεσμα;

Σίγουρα για δέκα χρόνια θα απολαμβάνετε ένα βλέμμα ξεκούραστο και νεανικό! 

Μερικοί άνθρωποι που προσέχουν τη διατροφή τους, δεν καπνίζουν, κοιμούνται καλά και έχουν καλή ποιότητα δέρματος διατηρούν το αποτέλεσμα για 15 ολόκληρα χρόνια!

Χρειαζεται να επαναληφθει η επεμβαση;

Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τον χρόνο! 

Η βλεφαροπλαστική λοιπόν δεν θα σταματήσει την αναπόφευκτη γήρανση και μετά από 10 χρόνια θα αρχίσει σταδιακά να μειώνεται το αρχικό αποτέλεσμα. 

Σε εκείνο το διάστημα και εφόσον ο άνθρωπος βρίσκεται σε μία ηλικία και κατάσταση που μπορεί να ανταπεξέλθει στην επέμβαση, μπορεί να επαναληφθεί η βλεφαροπλαστική.

New You Welcome
logo mobile New You

DISCOVER YOUR NATURAL BEAUTY

Κλείστε τώρα το ραντεβού σας!

logo mobile New You

DISCOVER YOUR NATURAL BEAUTY

Κλείστε τώρα το ραντεβού σας!

New You Welcome