ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΩΝ

New You Therapeia Kondylomaton

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΩΝ

New You Therapeia Kondylomaton

Ο HPV αποτελεί ένα σύνολο ιών που μπορεί να μολύνουν τον ανθρώπινο οργανισμό. Εμφανίζονται σε περιοχές των βλεννογόνων όπως γεννητικά όργανα, πρωκτός και στοματικός βλεννογόνος, προκαλώντας κονδυλώματα ή ακόμη και σοβαροτερες μολύνσεις, που δυνητικά μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε διάφορες μορφές καρκίνου, π.χ. στον τράχηλο της μήτρας, κ.λ.π.

Τα κονδυλώματα μεταδίδονται κυρίως με τη σεξουαλική επαφή, μέσω της δερματικής τριβής και όχι μέσω της ανταλλαγής σωματικών υγρών. 

Τα κονδυλώματα προσβάλλουν τις γυναίκες σε μεγαλύτερο ποσοστό απ’ ότι τους άνδρες. Στις γυναίκες υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν καρκίνο του τραχήλου της μήτρας εάν μολυνθούν με τον ιό. Τα κονδυλώματα εμφανίζονται στο αιδοίο, στον κόλπο, στο πέος, στον πρωκτό καθώς και στην στοματική κοιλότητα.

Συμπτωματα - Διαγνωση

Τα κονδυλώματα συνήθως έχουν ανώμαλη επιφάνεια και εμφανίζονται στο χρώμα του δέρματος ή ροζ χρώμα. Ακόμη μπορούν να μοιάζουν με σπίλους στο χρώμα του δέρματος ή πιο σκούρο χρώμα σε ακανθοκραμβοειδες σχήμα, σαν κουνουπίδι. Μπορεί να είναι επίπεδα ή να προεξέχουν από το δέρμα. Σε μέγεθος μπορεί να είναι μικρά σαν κεφάλι καρφίτσας ή ακόμη και σε μεγαλύτερος μέγεθος, μεμονωμένα ή συγκεντρωμένα πολλά μαζί. 

Μπορούν να εντοπιστούν με γυμνό μάτι εφόσον είναι εξωτερικά κατά την εξέταση από το Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο. Στην περίπτωση που είναι εσωτερικά θα πρέπει να πραγματοποιηθούν οι κατάλληλες διαγνωστικές εξετάσεις ή ΠΑΠ Test έτσι ώστε ο Ιατρός να κάνει έγκαιρη και αξιόπιστη διάγνωση. Πέραν της κλινικής εικόνας υπάρχουν βασικές εξετάσεις που μπορεί να πραγματοποιηθούν κατά την κρίση του Ιατρού για τον προσδιορισμό της βλάβης από HPV.

Θεραπεια - Αφαιρεση

Ο προληπτικός έλεγχος στο δέρμα και η ψηλάφηση της περιοχής για τυχόν αλλοιώσεις είναι μέρος της πρόληψης Συστήνεται επίσης προληπτικά εμβολιασμός κατά της HPV σε κατάλληλες ηλικίες.

Η πλέον εξελιγμένη και αποτελεσματική μέθοδος αφαίρεσης των κονδυλωμάτων είναι η θεραπεία με το Ιατρικό Laser CO2 HESTIA (Fractional Laser), εφόσον είναι ακριβής, απλή ως διαδικασία, αναίμακτη και χωρίς πόνο ή ουλές. Η δέσμη του Laser CO2 επικεντρώνεται στην πάσχουσα περιοχή που παρουσιάζει βλάβες, αφήνοντας ανέπαφη την υπόλοιπη περιοχή,

Άλλες μέθοδοι αντιμετώπισης των κονδυλωμάτων είναι η Διαθερμία, η Κρυοχειρουργική και ο καυτηριασμός.

New You Welcome
logo mobile New You

DISCOVER YOUR NATURAL BEAUTY

Κλείστε τώρα το ραντεβού σας!

logo mobile New You

DISCOVER YOUR NATURAL BEAUTY

Κλείστε τώρα το ραντεβού σας!

New You Welcome