ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΥΡΜΗΓΚΙΩΝ

New You Myrmhgies

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΥΡΜΗΓΚΙΩΝ

New You Myrmhgies

Οι Mυρμηκίες (Μυρμηγκιές) συνιστούν καλοήθεις υπερπλασίες του δέρματος, που οφείλονται στον ιό των ανθρώπινων Θηλωμάτων (HPV). Ο HPV αποτελεί ένα σύνολο ιών που μπορεί να μολύνουν τον ανθρώπινο οργανισμό και στην περίπτωση των Μυρμηγκιών  προσβάλλει τα κύτταρα της επιδερμίδας, προκαλώντας τον ταχύ πολλαπλασιασμό τους. 

Κατ’αυτόν τον τρόπο αναπτύσσονται οι μυρμηκιώδεις βλατίδες, που αποτελούν καλοήθη εξογκώματα με σκληρή επιφάνεια, σε σχήμα κουνουπιδιού. 

Δύναται να ποικίλουν σε σχήμα και χρώμα, από στρογγυλές, με ακανόνιστο συνήθως σχήμα, επίπεδες ή εξογκωμένες, σε χρώματα λευκό, γκρι ή καφέ και διακρίνονται σε διάφορους τύπους.

Συνιστούν τη δεύτερη σε συχνότητα δερματική νόσο, και προσβάλλουν συνήθως παιδιά και άτομα νεαρής ηλικίας, καθώς και άτομα κάθε ηλικίας. Ο χρόνος επώασης αυτού του ιού των ανθρωπίνων Θηλωμάτων διαρκεί συνήθως από μερικές εβδομάδες έως έξι μήνες. Τα εξογκώματα που προκαλούνται είναι ιδιαίτερα μεταδοτικά και αντιαισθητικά.

Συμπτωματα - Διαγνωση

Εμφανίζονται σε όλο το σώμα, όμως συνήθως σε χέρια, πόδια, πατούσες και πρόσωπο. Κατά τη θερινή περίοδο η επαφή με το νερό και τα γυμνά πόδια, καθιστά τα κάτω άκρα ευάλωτα στον ιό. Επιβαρυντικό παράγοντα για την ανάπτυξη του ιού αποτελεί και η υγρασία των ποδιών.

Συνήθως, οι μυρμηγκιές είναι ασυμπτωματικές, διότι έπειτα από την προσβολή από τον ιό, ο HPV ενδέχεται να παραμείνει σε λανθάνουσα κατάσταση και να μην προκληθούν άμεσα ορατά συμπτώματα.

Μπορούν να μεταδοθούν μέσω της χειραψίας ή με μέσω της άμεσης επαφής με μολυσμένα αντικείμενα σε πολυσύχναστους χώρους. Μπορεί επίσης να προκληθεί μετάδοση από ένα σημείο του σώματος σε κάποια άλλο, έπειτα από επαφή με τη μολυσμένη περιοχή και ως συνέπεια της επαφής άλλων περιοχών του σώματος με τα χέρια.

Θεραπεια - Αφαιρεση

Συστήνεται ο προληπτικός έλεγχος και η επίσκεψη στο Δερματολόγο για την αφαίρεσή τους, εξαιτίας της μεταδοτικότητας τους.

Η Διάγνωση πραγματοποιείται με Δερματοσκόπιο για τον προσδιορισμό της κλινικής τους εικόνας.

Η πλέον εξελιγμένη και αποτελεσματική μέθοδος αφαίρεσης των Μυρμηγκιών είναι η θεραπεία με το Ιατρικό Laser CO2 HESTIA (Fractional Laser), εφόσον είναι ακριβής, απλή ως διαδικασία, αναίμακτη και χωρίς πόνο ή ουλές. 

Η δέσμη του Laser CO2 επικεντρώνεται στην πάσχουσα περιοχή που παρουσιάζει βλάβες, αφήνοντας ανέπαφη την υπόλοιπη περιοχή.

New You Welcome
logo mobile New You

DISCOVER YOUR NATURAL BEAUTY

Κλείστε τώρα το ραντεβού σας!

logo mobile New You

DISCOVER YOUR NATURAL BEAUTY

Κλείστε τώρα το ραντεβού σας!

New You Welcome