ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΘΗΛΩΜΑΤΩΝ

New You Therapeia Thilomaton

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΘΗΛΩΜΑΤΩΝ

New You Therapeia Thilomaton

Τα θηλώματα είναι καλοήθεις βλάβες του δέρματος (Κρεατοελίες), και αφαιρούνται κυρίως για αισθητικές ανάγκες. Δεν πρέπει να συγχέονται με τους Σπίλους (Ελιές), ή τα Κονδυλώματα, και στη συνήθη μορφή τους έχουν μικρό και στογγυλό μέγεθος με λεία επιφάνεια ή με την όψη κουνουπιδιού. 

Το χρώμα τους μπορεί να ποικίλλει και μπορεί να εμφανιστούν στο χρώμα του δέρματος ή ακόμη και σε καστανό ή σκούρο καφέ χρώμα. Εμφανίζονται σε γυναίκες και άνδρες, συνήθως από την ηλικία των 30 -70 ετών. Εφόσον εμφανιστούν θα πρέπει να αποφευχθεί ο τραυματισμός της περιοχής ή ο ερεθισμός της.  

Δύο επιβαρυντικοί παράγοντες για την εμφάνιση Θηλωμάτων αποτελούν η παχυσαρκία και ο σακχαρώδης διαβήτης. 

Στην περίπτωση που προκύψει κάποια αλλαγή στην όψη τους για αποκλεισμό της πιθανότητας Δυσπλασίας, ή για λόγους αποφυγής τραυματισμού – αιμορραγίας, ο  Δερματολόγος συστήνει την αφαίρεση για προληπτικούς λόγους.

Συμπτωματα - Διαγνωση

Τα Θηλώματα εντοπίζονται με γυμνό μάτι και είναι στην πλειοψηφία τους ασυμπτωματικά. Πέραν της αντιαισθητικής όψης τους, δεν προκαλούν πόνο ή άλλη ενόχληση. Οι θερμές και πιο υγρές περιοχές του σώματος που παρουσιάζουν εφίδρωση είναι πιο επιρρεπείς στο να εμφανίσουν τις βλάβες των Θηλωμάτων, όπως μασχάλες, στήθος, λαιμός, βουβωνική χώρα. Επίσης σε περιοχές του σώματος που το δέρμα παρουσιάζει πτυχώσεις, η αυξημένη τριβή ευνοεί την ανάπτυξη Θηλωμάτων.

Στην περίπτωση που τα Θηλώματα μεγαλώσουν σε μέγεθος μπορεί να προκαλέσουν μια αίσθηση καύσου, κνησμό στην περιοχή ή και αιμορραγία σε περίπτωση τραυματισμού.

Θεραπεια - Αφαιρεση

Η αποφυγή τραυματισμού και ερεθισμού της περιοχής που εμφανίζονται Θηλώματα, είναι μέρος μιας σωστής πρακτικής πρόληψης.

Προτείνεται προληπτικά η άμεση αφαίρεση των Θηλωμάτων έτσι ώστε να αποφευχθεί δυνητικός ερεθισμός, φλεγμονή ή τραυματισμός.

Η πλέον εξελιγμένη και αποτελεσματική μέθοδος αφαίρεσης των Θηλωμάτων είναι η θεραπεία με το Ιατρικό Laser CO2 HESTIA (Fractional Laser), εφόσον είναι ακριβής, απλή ως διαδικασία, αναίμακτη και χωρίς πόνο ή ουλές. 

Η δέσμη του Laser CO2 επικεντρώνεται στην πάσχουσα περιοχή που παρουσιάζει βλάβες, αφήνοντας ανέπαφη την υπόλοιπη περιοχή.

Άλλες μέθοδοι αντιμετώπισης των Θηλωμάτων είναι η Κρυοχειρουργική/ Κρυοπηξία και η Χειρουργική αφαίρεση στο Ιατρείο για μεγάλα σε μέγεθος Θηλώματα.

New You Welcome
logo mobile New You

DISCOVER YOUR NATURAL BEAUTY

Κλείστε τώρα το ραντεβού σας!

logo mobile New You

DISCOVER YOUR NATURAL BEAUTY

Κλείστε τώρα το ραντεβού σας!

New You Welcome